Startersadvies

Vind hier uw one-stop-shop voor uw opstartformaliteiten en uw rechterhand die in mensentaal de complexe wetgeving voor u kan filteren.

Bij de opstart van uw zelfstandige activiteit moeten er veel keuzes gemaakt worden en moet er veel administratie in orde gebracht worden. Wij helpen u stap voor stap op weg.

An Jacobs, fiscaal raadgever bij Aviso+

Wij zijn als kantoor erkend voor startersbegeleiding en zullen u stap voor stap begeleiden in uw nieuwe activiteit.
Bovendien hebben wij alle kennis en tools aanwezig op ons kantoor, zodat u niet zelf naar een ondernemingsloket hoeft te gaan.

STAP 1
Voorbereiding
STAP 2
Ondernemingslokket
STAP 3
Sociaal statuut
STAP 4
Verzekeringen

Voorbereiding

Als gecertificeerd accountant kunnen wij u perfect begeleiden bij het opmaken van een businessplan of financieel plan. Bij een eerste gesprek kunnen we nagaan of een eenmanszaak of een vennootschap voor u fiscaal het interessantste is. Als u voor een vennootschap kiest, kunnen we vervolgens de geschikte vennootschapsvorm kiezen en u begeleiden in de oprichting hiervan: coördinatie met bank en notaris.

Ondernemingslokket

Om een onderneming te mogen beginnen in België, moet u enkele formaliteiten regelen. Voor al deze formaliteiten kunnen wij alles voor u intern op ons kantoor regelen en dient u zich niet nog eens onnodig te verplaatsen naar een ondernemingsloket. Wat kunnen wij o.a. voor u in orde brengen:

Inschrijving van uw onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), onderzoek naar de ondernemersvaardigheden, aanvullende diensten zoals activatie btw-nummer en vergunningen

Uw sociaal statuut

Als zelfstandige bent u verplicht om elk kwartaal sociale bijdragen te betalen. Daarvoor kunnen wij u aansluiten bij Xerius, dat de sociale bijdragen voor u berekent en optreedt als tussenpersoon van de overheid. In ruil voor die sociale bijdragen krijgt u socialezekerheidsrechten, zoals ziekteverzekering, pensioen en kinderbijslag. Voor al deze diensten in verband met sociale zekerheid kunt u ook bij ons kantoor terecht en heeft u dus maar 1 adres voor al uw vragen.

Aanvullende verzekeringen

Als u als zelfstandige ziek wordt, krijgt u pas na 30 dagen een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Ook het pensioen van een zelfstandige ligt vaak lager dan dat van een loontrekkende. Gelukkig zijn er een aantal fiscaal interessante aanvullende verzekeringen waar wij u als fiscalist een op maat gemaakt advies over kunnen geven.

Startersadvies

Maak een afspraak

Wil je vrijblijvend eens komen praten over de opstart van jouw nieuwe onderneming?
Neem contact met ons op en plan je afspraak in met één van onze experts.

Ontvang nu alle belangrijke tips & tricks voor jouw KMO!

Bedankt voor je inschrijving!

Ontvang nu alle belangrijke tips & tricks voor jouw KMO!

Bedankt voor je inschrijving!